Foieni

http://www.consiliullocalfoieni.ro

Comuna Foieni este situată în Câmpia Ierului în partea de sud-vest al județului Satu Mare,  comună de meşteşugari şi agricultori harnici de origine germană. Solul și locația acestei comune o recomandă în rândul investitorilor atat industriali cat și agricoli. Pe lângă faptul că investitorii străini au dat ritm vieţii economice a comunei, mai funcţionează şi ateliere de mici meşteşugari: lăcătuşerie, tâmplărie, tinichigerie auto, atelier de reparaţii auto, vopsitori si zugravi.  In momentul de fata ramurile de baza a economiei in comuna Foieni sunt agricultura, cresterea animalelor si prelucrarea produselor agricole si animaliere. Pe langa asociatiile agricole multi agricultori incearca sa munceasca pamantul prin propria forta.

Comuna Foieni are un cor de tineret, care insoteste liturghia la biserica romano-catolica, participant la spectacole in tara si strainatate, o trupa de teatru, cu artisti amatori si o fanfara care concerteaza în țară și în străinătate.

 În viața comunei se face simțită și tradiția locală care este ocrotită cu mult respect:concursul de vinuri, ziua eqvestră, balul strugurilor, hramul biserici.